Om os

Historien om Sorø Skovbørnehave

Med inspiration fra bogen “Giv dem en grøft” mødtes en gruppe forældre på Frederiksberg en aften i januar 1991. De ville etablere en skovbørnehave i lokalområdet.
Erfaringer med skovbørnehaver var få, men ideerne var mange. Samme aften blev ‘Støtteforeningen for Sorø Skovbørnehave’ oprettet, og børnehaven åbnede dørene et halvt år senere: den 1. september 1991.

Sorø Skovbørnehaves historie er kendetegnet ved et stort forældreengagement og -ansvar. Forældrene har fra starten været aktive i børnehavens hverdag. Ud over at deres hjælpende hænder giver personalet mere tid til at fokusere på børnene, viser erfaring at inddragelse af børnenes familier styrker ansvarsfølelsen for og sammenholdet omkring børnehaven. Et sammenhold, der varer ved længe efter, at børnene er gået ud af børnehaven.

Ånden fra 1991 findes stadig. Børnehaven er ikke længere i pionerfasen, og hundredvis af børn og unge mennesker har trådt deres barnesko – gummistøvler – på Skolevej og i Sønderskov. Sorø Skovbørnehave er en moderne børnehave, hvor natur og udeliv kombineres med gode rammer i huset og på legepladsen.

Ambitionen er den samme som altid:
At gøre børn sunde, glade og stærke!

Mere om Støtteforeningen for Sorø Skovbørnehave